Estás en: > Inici > Consellería > COVID19

Recomanacions per aconseguir DESTINACIONS D'INTERIOR SEGURES davant coronavirus SARS-CoV2 en la Comunitat Valenciana

La Guia Recomanacions per a aconseguir destinacions turístiques d'interior segurs davant coronavirus SARS-CoV2 en la Comunitat Valenciana, ha sigut elaborada per Turisme Comunitat Valenciana a partir de la normativa vigent a cada moment, els diversos informes publicats, i concretament els elaborats pel Ministeri de Sanitat i les Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus SARS-CoV-2 en el sector turístic de la Secretària d'Estat de Turisme i s'emmarca dins del Programa CV Destinació Segura i en línia amb el Pla RECUPERATURCV2020.


L'objectiu d'aquest document és servir com a manual per a entitats públiques de destinacions d'interior o amb responsabilitats en recursos de municipis d'interior a partir de la Fase III i la nova normalitat, així com, establir una sèrie de recomanacions que servisquen de marc de referència en actuacions de prevenció i protecció de la salut, tant dels professionals i residents com dels turistes.
 

Aquesta guia pràctica, recull nombroses consideracions generals, de senzilla implementació. Si bé requereixen d'altes dosis d'informació, conscienciació, responsabilitat i compromís empresarial, així com de corresponsabilitat de cadascun dels professionals del turisme. En el context actual és imprescindible la recuperació del sector turístic i només serà possible si som percebuts com una destinació segur
La Guia ofereix pautes per a les persones gestores de les destinacions d'interior:

  • Pla a elaborar per part de l'ens gestor de cada destinació.
  • Mesures de seguretat que es podrien implantar per a mantindre les normes de distanciament social (aforaments, accessos, mobiliari urbà, recursos naturals/patrimonials oberts, rutes, zones de bany, jardins, parcs infantils i àrees d'esbarjo…)
  • Documents de referència per a serveis turístics i complementaris
  • El document inclou a més un exemple de decàleg de conducta per als turistes i una check list per a elaborar un pla de seguretat i simplificar el treball dels ajuntaments.

Per a facilitar el treball de les persones responsables de la gestió municipal,  en enllaços relacionats estan disponibles el document complet i la presentació esquemàtica.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana