Estás en: > Inici > Home > Noticies

Colomer es reuneix amb representants universitaris i eclesiàstics per estudiar rutes turístiques entorn del Sant Grial
29/10/2015

El president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió al Palau Arquebisbal amb el cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, amb el president de la Comissió Diocesana de Litúrgia i Patrimoni Artístic i zelador del Sant Calze de la Catedral de València, Jaime Sancho, i amb responsables de la Universitat de València i la Universitat de Saragossa per intercanviar opinions sobre el projecte europeu del Sant Grial: rutes místiques i activitats per a millorar el turisme local. 

Colomer ha destacat “la importància de coordinar-nos tots els agents implicats, tant l’arquebisbat, com les universitats i les institucions públiques, per a impulsar aquest projecte tan interessant a nivell històric, cultural i turístic” i en aquest sentit ha explicat que “ens estem coordinant també amb les diòcesis de tot l’itinerari, des de Sant Joan de la Penya fins a València, així com amb el Govern d’Aragó”. 

Posteriorment, ha mantingut una reunió de treball amb el representant de la Universitat de València, Joan Carles Membrana, amb un representant de l’arquebisbat de València, a més de Victoria Sanagustín, com a responsable del projecte de la Universitat de Saragossa, i tècnics de l’Agència Valenciana del Turisme. 

El responsable de Turisme de la Generalitat s’ha mostrat interessat en el projecte i ha destacat “el gran potencial que tenen iniciatives d’aquest tipus per a impulsar la nostra història i la nostra cultura”. En aquesta línia, ha assenyalat que “estem davant d’un tema la rellevància turística del qual és evident i la coordinació amb les universitats i els agents implicats resulta bàsica per a conformar un relat que té un magnetisme internacional extraordinari”, i ha assegurat que “el nostre deure és crear rutes que permeten ampliar el nostre potencial turístic i desestacionalitzar la temporada”. 

Així mateix, Colomer ha destacat que “hem de continuar treballant per crear rutes perquè la gent, per motius no sols religiosos o espirituals sinó també per raons històriques, culturals o de qualsevol altra naturalesa, puga vindre a València a conéixer tot allò que atresorem”. 

D’aquesta manera, ha subratllat que el “Grial simbolitza un camí, un camí en aquest cas cap a un territori d’acollida, hospitalari i cosmopolita com és la Comunitat Valenciana”. 

La Ruta del Sant Grial és un itinerari cultural i històric impulsat per la Unió Europea, on també participen el Regne Unit i Hongria, que permetrà la vertebració territorial de l’economia turística de cap a cap de la ruta, des de Sant Joan de la Penya i fins a la ciutat de València, estenent l’efecte multiplicador d’aquesta activitat i vinculant-se a altres itineraris històrics. 

Aquestes grans rutes permeten integrar el paisatge, la idiosincràsia del territori i la cultura com a part de l’estratègia d’impuls del desenvolupament del turisme creatiu, basat en les experiències, la cultura urbana i el turisme d’interior des del punt de vista de l’experiència. 

Després d’aquesta trobada, el conservador del patrimoni artístic i zelador del Sant Calze de la Catedral de València, Jaime Sancho, ha oferit una visita al secretari autonòmic de Turisme i als representants de la Universitat de Saragossa i de València pel Saló Gòtic del Palau Arquebisbal.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana