Estás en: > Inici > Home > Noticies

Colomer: ‘Requena és un bon exemple de destinació que potencia l’enoturisme com a experiència turística’
16/12/2015

 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, afirma: “Requena és un bon exemple de destinació que treballa de manera seriosa i rigorosa, per a potenciar el turisme enològic com a base d’una oferta turística experiencial”. Al mateix temps ha assenyalat: l’enoturisme contribueix, de manera sostenible, a estructurar una oferta singularitzada, dirigida a un turista interessat en els nostres cellers, museus del vi i gastronomia, així com a visitar vinyes, centres d’interpretació i conéixer les nostres festes i tradicions”. 

En aquesta línia, ha destacat que la Comunitat es troba immersa en un procés de transformació i diversificació de la seua oferta i que l’impuls a productes amb gran penetració en el mercat com el turisme enològic cobra cada vegada major rellevància “per a guanyar competitivitat i diferenciar-nos d’altres destinacions competidores”, ha afegit. 

Així ho ha fet constar hui Colomer durant la seua visita al municipi de Requena, on ha rebut els alumnes del curs de Turisme Cultural Cañada Blanch, posteriorment s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Mario Sánchez i finalment ha mantingut una trobada amb el president i membres de l’Associació Ruta del Vi Denominació Origen Utiel-Requena. 

En aquesta última trobada, s’ha presentat el Projecte Model Enotourisme OnLine Comunitat Valenciana, realitzat per Invat.tur en 2015 en col·laboració amb aquesta associació per a potenciar la comercialització de l’enoturisme a la Comunitat Valenciana. 

Projecte Model Enoturisme OnLine Comunitat 

El Projecte Model Enoturisme OnLine Comunitat és un estudi pioner en el nostre territori, l’objectiu del qual és entre altres, estudiar l’estat actual de la comercialització en línia de l’enoturisme a Espanya i analitzar el paper dels agents que conformen el producte enoturístic de la DO Utiel – Requena per a potenciar la seua venda en línia. 

Així mateix, aquest projecte pretén formar els agents turístics, així com crear una plataforma pilot DO Utiel – Requena que permeta incorporar nova oferta a Travel Open Apps, a més de sistematitzar bones pràctiques en comerç electrònic per a empreses i destinacions enoturístiques en particular, i turístiques en general. 

Curs Turisme Cultural Cañada Blanch 

Des de l’Agència Valenciana del Turisme es dóna suport al desenvolupament del turisme enològic a través de distintes iniciatives entre les quals figuren activitats formatives com el Curs de Turisme Cultural de Cañada Blanch, que enguany fa l’edició catorzena, i en la qual a més col·laboren els departaments de Cultura i Turisme de la Generalitat. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha rebut hui els alumnes del curs a Requena, ha recordat que entre els objectius específics del curs està el de conéixer les iniciatives que duen a terme les destinacions de la Comunitat Valenciana, dirigides a la posada en valor turístic dels recursos culturals i la seua comercialització. 

Així mateix, Colomer ha assenyalat: “hem d’apostar pel talent i la qualificació per a entendre que el turisme és part de la gran resposta que hem de donar com a societat que vol trobar el seu paper al món”. 

Al mateix temps, ha advocat perquè el sector turístic valencià protagonitze el retorn a posar en valor el que som, l’essència, el més genuí, el que és diferent davant de l’estàndard. “Aquells que siguem capaços d’identificar la diferència i sapiem comercialitzar-la, serem capaços de ser competitius i ser seductors”, ha afegit. 

Enguany el curs té 28 inscrits corresponents als perfils següents: estudiants de turisme d’universitats valencianes, personal d’entitats locals de la CV (ADLS, promoció local, T. Info…), guies de turisme i funcionaris de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana