Estás en: > Inici > Home > Noticies

L’oficina Tourist Info d’Ibi obri les seues portes en un nou emplaçament, al costat de l’artèria principal de la ciutat
21/12/2015

L’Oficina Tourist Info d’Ibi va obrir ahir les seues portes en un nou emplaçament coincidint amb la posada en marxa del Mercat Nadalenc. La nova ubicació de l’oficina està en la plaça del Centenari, junt a l’avinguda Joan Carles I, l’artèria principal de la ciutat. 

Cal destacar que la nova seu de l’Oficina Tourist Info d’Ibi és producte de la col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament d’Ibi, a través del Pla d’Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana i del programa de la Xarxa Tourist Info. 

La nova oficina respon a un singular projecte d’oficina Tourist Info, ja que es tematitza en atenció al producte industrial-artesanal del joguet, element indissociable de la zona, denominada la Vall del Joguet. I al mateix temps s’erigeix en carta de presentació del principal atractiu del municipi, dirigit especialment a un turisme familiar. 

Els dos elements principals de la nova seu de la Tourist Info d’Ibi conformen un tren de joguet, on la locomotora és l’espai de recepció de visitants de l’oficina, amb presentació d’audiovisuals i acollida de grups, i el vagó correspon a la zona d’atenció al públic de l’oficina Tourist Info i la resta dependències internes i serveis. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que l’accés a la informació turística “és un dret del ciutadà i un deure que l’Administració compleix a través de la xarxa de Tourist Info on el visitant pot conéixer tota l’oferta, no sols del municipi en què es troba, sinó també de la Comunitat”. En aquest sentit, Colomer ha explicat que des de les oficines de turisme “intentem donar una visió global perquè el turista sàpia que aquesta és una Comunitat rica en atractius, plural, diversa i acollidora”. 

Per a Francesc Colomer, “l’organització de la Xarxa Tourist Info ha permés que els turistes que visiten la nostra Comunitat puguen trobar una atenció personalitzada i de qualitat en totes les destinacions”. 

Funcionament de l’oficina Tourist Info d’Ibi 

Des de maig de 2007 l’oficina Tourist Info d’Ibi ha comptat amb personal informador al capdavant, participant en les diferents accions formatives i en els sistemes d’informació turística de la Xarxa Tourist Info. A més, l’oficina està acreditada com a Punt d’Informació Col·laborador -PIC- del Parc Natural de la Font Roja. 

Des de la seua obertura fins a la data actual, l’oficina Tourist Info d’Ibi ha atés prop de 35.000 consultes, de les quals un 85 % són nacionals i un 15 % internacionals. 

La Xarxa Tourist Info 

La Xarxa Tourist Info, que coordina la Generalitat a través de l’Agència Valenciana del Turisme, compta actualment amb 200 oficines repartides per la geografia valenciana i s’ha convertit en un punt de referència fonamental per al turista. Les seues oficines i punts d’informació faciliten el coneixement de l’oferta turística i s’ocupen d’optimitzar el gaudi de les estades dels nostres visitants. 

La Generalitat treballa conjuntament amb les entitats locals en la modernització de les oficines i en l’impuls de nous serveis que acosten la Xarxa Tourist Info a les exigències de la informació turística del segle XXI: la tematització d’oficines, les xarxes socials com nous canals per a oferir informació al client en totes les fases del viatge, un nombre creixent d’oficines que ofereixen connexió Wifi gratuïta als turistes, integració de codis “QR” per a l’accés a la descàrrega de fullets o app turístiques, o les prop de 30 oficines que disposen de suports de màrqueting dinàmic com a pantalles tàctils 24h o pantalles per a la difusió d’informació. 

La calidesa en el tracte directe al client i la qualitat dels serveis que ofereixen resulten fonamentals per a optimitzar les estades dels nostres turistes i els processos de retenció a la destinació.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana