Estás en: > Inici > Home > Noticies

Francesc Colomer clausura la Jornada de formació turística per a equips de govern locals a Xàbia
21/12/2015

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat la Jornada de formació turística per a equips de govern locals que s’ha celebrat este matí a Xàbia. 

Durant la seua participació, Colomer ha destacat la bona acollida del cicle de jornades de formació turística local, impulsades per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València, i amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant. 

La intenció d’estes jornades és formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local. 

Després de l’èxit de les jornades realitzades a Cullera, Benicàssim, Cofrentes, Morella i Villena, se celebra esta sessió formativa a Xàbia, que hui reunix 24 participants de 14 municipis. 

Colomer ha destacat que “ens trobem en un moment propici per a la governança col·laborativa i estes jornades constitueixen un bon començament”. Així mateix, ha assenyalat que “el turisme ha de guanyar jerarquia en les organitzacions locals, ser un tema d’estat que ens permeta vertebrar l’economia i el nostre territori”. 

En este sentit, ha animat els participants de les jornades a apostar clarament per una estratègia supramunicipal, que permeta crear sinergies i transformar l’oferta turística en un producte singular i competitiu. 

Francesc Colomer ha assenyalat que “en les sis jornades que s’han dut a terme, han participat nombrosos municipis, i açò és una mostra de l’interés dels nostres municipis per impulsar els seus recursos cap a un model turístic”. 

Cal destacar que estes jornades giren entorn dels models turístics, els recursos i els productes turístics, les destinacions, la planificació estratègica o els paisatges valencians. A més, compten amb especialistes de les universitats de la Comunitat Valenciana: la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat de València (UV). 

El responsable de la política turística de la Generalitat ha ressaltat que, amb estes jornades, “estem impulsant un gran procés de mobilització per a compartir idees i estratègia entorn d’un model turístic que ens permet vertebrar econòmicament tot el territori valencià, des de l’interior més desconegut fins a la zones d’avantguarda més desenvolupades a nivell turístic”.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana