Estás en: > Inici > Home > Noticies

La Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana forma a més de deu mil alumnes en el primer semestre de 2017
31/07/2017

- Prop d’un terç són majors de 45 anys i més del 40% té entre 29 i 45 anys, la qual cosa evidencia el canvi de perfil de l’alumnat que cerca formació turística

- Els set centres, més el CdT i-formació, han impartit un total de 565 cursos entre gener i juny de 2017, dels quals 290 han sigut para aturats

(28/07/2017) El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha informat que durant el primer semestre de l’any “més de 10.000 alumnes han participat en les més de 500 actuacions formatives que han impartit professionals del sector en els diferents Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat Valenciana”.

En concret, la Xarxa ha registrat 10.412 participants, 400 més que en el mateix període de l’any anterior, per la qual cosa ha remarcat que l’increment de cursos i d’alumnes significa “l’avanç en un model de formació i qualificació professional com a base de la nostra competitivitat en el sector turístic”. Cal destacar també que, d’aquests, prop d’un terç són majors de 45 anys i més del 40% té entre 29 i 45 anys, la qual cosa evidencia el canvi de perfil de l’alumnat d’aquesta Xarxa de formació.

Colomer ha destacat com aquest canvi de perfil “que ens mostra que molta gent troba, a una edat avançada, una manera de reinventar-se en un sector que ens pot aportar grans beneficis per a l’economia i l’ocupació”.

El nombre de cursos total ascendeix a 565, amb un total de 29.239 hores lectives. Segons ha declarat el secretari autonòmic del total de cursos que s’han impartit en els set CdTs de la Comunitat, més el CdT i-formació que ofereix formació a distància, 276 s’han impartit en els centres de la província d’Alacant, 198 en la província de València i 91 en el CdT de Castelló.

Amb aquests resultats, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha recalcat que la Xarxa CdT “es converteix en un referent a nivell formatiu amb alts índexs de demanda i d’alumnat” i ha insistit en la necessitat de “seguir treballant per a prestigiar en l’imaginari col·lectiu a les professions vinculades al turisme”.

A més, ha posat l’accent que la xarxa de CdTs de la Generalitat Valenciana s’ha consolidat “un any més com a principal centre de formació per a l’ocupació, amb uns altíssims percentatges d’inserció, superiors al 80%”. De fet, un total de 290 cursos s’han dirigit a aturats. Al mateix temps, ha subratllat que “les dades ens porten a pensar que, a més de ser una opció de formació per a joves que cerquen una eixida professional en el sector turístic, també s’han convertit en un lloc en el qual cercar una segona oportunitat, per a aquells que han patit la pitjor cara de la crisi econòmica troben una oportunitat per a reinventar-se i reinserir-se de nou en el mercat laboral”.

Des de la Xarxa de CdTs, s’ofereix una àmplia varietat formativa, amb cursos que van des de la cuina i rebosteria, a la gestió de l’allotjament, la qualificació en el servei i la sala o la formació complementària. “La Generalitat ha realitzat un notable esforç durant 2017 en formació en el sector de la societat de la informació i del medi ambient, amb un elevat nombre de participants”, ha destacat Colomer. Així mateix, ha afirmat que la Xarxa segueix apostant pel reciclatge i l’actualització de professionals en actiu amb cursos de matèries específiques per a incrementar la qualificació dels treballadors del sector.

D’aquesta manera i segons Colomer “Els CdTs estan portant actuacions cada vegada més singulars, especialitzades i adaptades a les demandes formatives, amb continguts més sectorials i adaptats als perfils i llocs de treball en aquest sentit estem treballant per a oferir una oferta encara més àmplia, amb reconeguts professionals que vindran a impartir classes d’alt nivell”, ha conclòs.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana