Estás en: > Inici > Home > Noticies

Invat.tur organitza 180 activitats turístiques i registra 3.000 assistents durant el primer semestre de l’any
09/08/2017

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), el centre de referència d’innovació turística a la Comunitat Valenciana, ha acollit més d’un centenar d’activitats relacionades amb el sector durant els primers sis mesos de 2017. En concret, ha organitzat un total de 130 activitats, entre les quals destaquen fòrums, jornades, tallers o reunions específiques amb el sector.

A aquestes activitats cal sumar aquelles que Invat.tur organitza fora del seu propi centre, que està situat a Benidorm, per a donar cobertura a tota la Comunitat Valenciana, i que han superat les 50 durant aquests mesos. Així, en aquestes quasi 200 actuacions s’han comptabilitzat més de 3.000 assistents, que han acudit de forma gratuïta a la programació que ofereix aquest centre d’innovació turística.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes xifres i ha assenyalat que “Invat.tur s’ha convertit en tot un referent de la innovació turística i en un centre de suport per al sector, amb el qual compartim anàlisi, dades i informació per a estar a l’última en la contínua evolució que demanda un sector com aquest”.

Al mateix temps, ha volgut destacar algunes de les activitats que, per la seua trajectòria, ja s’han convertit en referents en el territori, com són els Desdejunis Invat.tur, els tallers TIC o el programa Invat.tur Emprèn, a través del qual es dóna assessorament i impuls a totes aquelles empreses o persones que cerquen donar eixida en el mercat a projectes innovadors vinculats al sector turístic.

A més, tal com ha remarcat Colomer, “per primera vegada enguany hem estès el programa de Invat.tur Emprèn a la província de Castelló, en concret a Vila-real, on hem pogut comprovar que ha obtingut excel·lents resultats i que és necessari seguir apostant pel desenvolupament de programes d’aquest tipus en tota la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, al llarg d’aquest semestre ha destacat l’engegada d’altres accions per part de Invat.tur com la IV Edició del Curs de Cuiners Tecnològics, l’II Màster en Adreça d’Hotels o l’I d’Especialista en Big Data i Turisme.

A açò cal sumar que, en aquests últims mesos, Invat.tur ha aprovat el seu nou organigrama, amb el qual s’ha marcat nous objectius, al mateix temps que ha ampliat les competències del centre, a les quals se sumen la gestió de la Xarxa Tourist Info, el programa d’acceleració empresarial (Accetur) i el de distribució turística (Travel Open Apps), així com una major presència en la seu central de l’Agència Valenciana del Turisme.

Des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques es continua amb la complexa missió d’investigar, de divulgar, de difondre i transferir coneixement turístic; així com de potenciar el desenvolupament de noves eines tecnològiques per a la innovació i l’emprenedoria. El suport del sector i de les destinacions turístiques ha sigut part essencial en el disseny i desenvolupament de les accions que s’han dut a terme, així com de les quals està previst engegar en el segon semestre de l’any.

En concret, està previst que, al llarg de 2017, es treballe en l’engegada d’una oficina de suport a destinacions intel·ligents de la Comunitat Valenciana; un projecte de platges intel·ligents; un programa de formació en Transformació Digital per a empreses i destinacions turístiques; un programa de suport a la competitivitat en pimes turístiques valencianes i una trobada entre hotelers i projectes emprenedors tecnològics. Totes aquestes accions estan encaminades a seguir avançant en la transferència de coneixement i en la innovació en el sector, la qual cosa suposa un increment en la qualitat de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana i un element diferenciador en el mercat.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana