Estás en: > Inici > Home > Noticies

Francesc Colomer destaca la importància d”impulsar iniciatives que ressalten el gran potencial turístic i gastronòmic de la Comunitat Valenciana’
30/09/2017

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància d’”impulsar iniciatives que ressalten el gran potencial turístic i gastronòmic de la Comunitat Valenciana, com a Festival Gastronòmic de Dénia D*NA.

Així ho ha assenyalat Francesc Colomer durant la presentació de la primera edició de D*NA Festival Gastronòmic de Dénia, on ha participat juntament amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

Aquest esdeveniment, organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Dénia, se celebra durant aquest cap de setmana. Compta amb Quique Dacosta com a comissari gastronòmic i té com a objectiu reunir a xefs de reconegut prestigi, productors, artesans i altres professionals de la gastronomia per a descobrir i degustar la cuina mediterrània.
El Secretari Autonòmic ha assenyalat que la gastronomia “es posiciona cada vegada més com un factor important per a l’elecció d’una destinació i amb iniciatives com aquest Festival gastronòmic donem a conéixer el gran potencial de la gastronomia de la Comunitat, a més del treball que realitzen els nostres professionals”.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que “la gastronomia és un dels factors clau per a la promoció i diferenciació de les destinacions turístiques la Comunitat” i ha afegit que “per açò des de l’Agència Valenciana de Turisme treballem en un programa d’actuacions que abasten des de la formació específica dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria, fins al suport a la celebració d’esdeveniments gastronòmics, passant per la promoció exterior de les nostres destinacions i l’organització de jornades per a un major coneixement de la nostra gastronomia”.

El responsable de Turisme ha aprofitat per a recordar que entre els ponents “participarà una representació de la Xarxa de Centres de Turisme, CdT, per a donar a conéixer la gastronomia autòctona valenciana” i ha afegit que “tots els assistents podreu comprovar part del treball que es realitza en aquests centres de formació”.

Colomer ha volgut ressaltar el treball que realitzen els CdTs ”per a donar resposta al repte de mantenir i elevar els nivells de professionalització del sector turístic, fent accessible a tots els col·lectius la formació en aquesta matèria i contribuint així al fet que el turisme seguisca sent una font d’ocupació, prosperitat i benestar social”.

Així mateix, ha assenyalat que “el nostre objectiu és que l’excel·lència del model turístic estiga estretament lligada al talent i bon fer dels professionals que presten serveis als turistes que ens visiten”. En aquest sentit el Secretari Autonòmic ha incidit que “no podem competir en preus, sinó en qualitat i la inversió en capital humà, unida a l’excel·lència dels nostres productes és un avantatge competitiu important”.

Finalment, el responsable de la política turística de la Generalitat ha reconegut el “gran treball i la gran labor que realitza el xef Quique Dacosta para prestigiar la gastronomia del nostre territori” i ha recordat que “aquesta idea del D*NA Festival Gastronòmic sorgeix de Quique Dacosta, amb l’objectiu de fer valdre la nostra gastronomia”.

D*NA Festival Gastronòmic

D*NA Festival Gastronòmic és un esdeveniment gastronòmic i lúdic de dimensió internacional que naix amb caràcter bianual i està organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Dénia. A més, aquest esdeveniment, compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic.

Aquest Festival Gastronòmic celebrarà en el passeig de la Marineta Casiana de Dénia on reconeguts xefs realitzen showcookings en un escenari principal. A més, en un segon escenari la gastronomia tradicional serà la protagonista. A més, el festival comptarà amb 15 llocs de restauració, 5 Food Trucks, a més de 20 llocs de productors i artesans.

A més, durant el festival s’organitzaran diferents activitats per a fomentar l’intercanvi, el coneixement i l’experiència turística a través de punts de venda de degustació, debats gastronòmics, tallers de cuina, a més de gaudir de l’experiència amb música en directe i espais infantils per als més xicotets.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana