Organitzat per Turisme Comunitat Valenciana en col·laboració amb les Universitats de València, Alacant i Castelló.
El curs d'especialista universitari en turisme gastronòmic suposa un avantatge competitiu davant aquesta oportunitat i és l'únic que compta amb el suport de la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana i de les Universitats de València, Alacant i Castelló.
CONTINGUT I DOCÈNCIA
El curs consta de 4 mòduls que recorren tot el procés, des de la indústria turística i el nostre sector agrari i alimentari fins a la creació d'ofertes i productes per a ser comercialitzats de forma atractiva entre potencials turistes.
El curs, de 100 hores, inclou 40 hores de teoria, 20 hores de sessions màster class amb professionals de prestigi i 40 hores de tallers pràctics, demostracions i visites a centres productors i empreses gastroturístiques. Els docents seran professors de les Universitats de València, Castelló i Alacant i participaran més de 20 professionals i experts de referència en el sector.
PREINSCRIPCIÓ
Per a assistir al curs ha de realitzar una preinscripció a través del següent FORMULARI EN LÍNIA.
El termini de la preinscripció ja està obert i finalitza el 4 de setembre. L'organització realitzarà una selecció dels preinscrits atés que hi ha un límit de 25 places en cada Centre de Turisme.
Tindran prioritat en la matriculació els professionals en actiu del sector turístic gastronòmic (restauració, cuina, sala, sommelieria, rebosteria, agroturisme, enoturisme, oleoturisme, pescaturisme, guies de turisme, agents de viatges i empreses especialitzades) que compten amb titulació universitària vinculada al turisme, la gastronomia o l'agroalimentació o amb grau mitjà o superior d'FP o certificat de professionalitat nivell 2 en Hostaleria i Turisme.
En segon lloc, es donarà accés a persones que no estiguen treballant, però posseïsquen ja les titulacions universitàries, o estudiants universitaris, o les titulacions d'FP comentades.
Els professionals en actiu que no dispose de cap de les titulacions esmentades podran ser admesos si acrediten un mínim de 2 anys d'experiència.
MATRÍCULA
Una vegada realitzada la selecció, els admesos hauran de formalitzar la matrícula abans del 13 de setembre en la universitat que corresponga.
QUAN S'IMPARTEIX EL CURS
El curs de L’Exquisit Mediterrani s'impartirà de setembre a novembre de 2019 durant dues vesprades a la setmana per a facilitar l'assistència dels professionals en actiu i la seua conciliació amb l'horari laboral. Les sessions seran de 5 hores cada dia. Tot el curs són 100 hores repartides en 10 setmanes.
LLOC
El curs s'impartirà en els Centres de Turisme de Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Benidorm, Alacant i Torrevella, amb algunes sessions en les instal·lacions dels campus universitaris i en centres de producció agroalimentària o empreses del sector.