Estás en: > Inici > Infraestructures Turístiques > Turisme Interior > Xarxa de centres BTT

Xarxa de Centres BTT

Una línia clau d'actuació de L'Agència Valenciana del Turisme la constituïx la microsegmentació de l'oferta turística de la nostra Comunitat per a dotar-la de productes perfectament adaptats a les demandes específiques d'uns clients cada vegada més exigents i de gustos nous i canviants. Dins d'esta estratègia s'està creant la Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana, un producte turístic amb imatge pròpia que afavorix l'ús ordenat i sostenible de la bicicleta de muntanya a través d'una xarxa normalitzada d'instal·lacions i que està dirigit tant a l'usuari expert com al principiant.

Un centre BTT és una instal·lació preparada per a la prestació d'un producte turístic basat en l'ús de la bicicleta de muntanya. El centre BTT consta d'un centre d'informació principal on se subministren qualsevol classe de productes i servicis, així com informació sobre rutes cicloturistes. El punt d'acollida posa a disposició de l'usuari un servici d'atenció i informació sobre el propi Centre BTT i el seu entorn. També compta amb servici de lloguer de bicicletes, zones d'aparcament, zones habilitades per a la neteja i reparació de bicicletes, dutxes i servicis, farmaciola i primers auxilis.

Lligat a este centre es troben una sèrie de rutes abalisades i senyalitzades, classificades per diferents nivells de dificultat segons diversos paràmetres: longitud, desnivell, naturalesa i estat del terreny, perillositat, etc. Les rutes s'identifiquen amb un codi de colors segons la seua dificultat, des de verd (molt fàcil) fins a negre (molt difícil).

Les rutes discorren per trams d'escassa circulació motoritzada, generalment no asfaltats. La majoria dels itineraris són circulars i s'inicien en el punt d'acollida. Són rutes marcades, interconnectades entre si i que poden realitzar-se bé de forma única o bé inclús com a grans travessies.

Els senyals utilitzats per a abalisar les rutes estan homologades i són semblants a les utilitzades en altres centres BTT a Espanya i a Europa.

El projecte inclou la creació d'una imatge de marca per a la identificació i difusió del producte i la definició d'uns estàndards de funcionament que garantisquen la prestació del servici de manera homogènia en els distints centres que componen la xarxa.

El projecte de centres BTT de la Comunitat Valenciana es va iniciar en 2009, per a més informació sobre els centres oberts al públic accedisca a través de l'enllace següent: Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana,
 
La xarxa es completarà en 2013 amb un total que oscil·larà entre huit i deu centres BTT repartits al llarg de les comarques interiors de la Comunitat Valenciana.

Compartir

Twitter

Hospitalitat Mediterrània
© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana