Estás en: > Inici > Infraestructures Turístiques > Turisme Interior > Rutes guiades a través de noves TIC en Els Ports-Maestrat

Rutes guiades a través de noves TIC en Els Ports-Maestrat

Esta actuació consistix en la utilització d'ordinadors de butxaca, tipus PDA, combinats amb receptors GPS, i un programari especial, de tal forma que es desenrotlla una àudio-guia, amb noves prestacions incorporades que permeten acompanyar al visitant o turista assistint-li en els seus desplaçaments cap als punts d'interés i prestant-li tota la informació rellevant dels mateixos. El dispositiu possibilitarà que el visitant puga triar diferents rutes i destins, assistit per un programari de navegació que inclourà carrers, carreteres, pistes o sendes. Així mateix cada vegada que el dispositiu detecte que el visitant s'acosta a un lloc d'interés li oferirà la possibilitat de subministrar-li la informació emmagatzemada sobre el dit lloc.

Estos dispositius estan a disposició, per mitjà d'una senzilla fórmula de préstec, dels usuaris en els diferents allotjaments rurals i hotels de la zona.

L'àmbit geogràfic de l'actuació comprén els municipis de: Ares del Mestre, Castellfort, Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, Herbés, La Mata de Morella, Morella, Olocau del ReI, Plalanques, La Pobla de Benifassà, Portell de Morella, la Todolella, Vallibona, Vilafranca i Sorita.

La finalitat de l'actuació és suplir o complementar, especialment en els xicotets municipis, la carència de sistemes d'informació convencionals, com puguen ser els servicis de guies-acompanyants o oficines d'informació turística que donada l'escassetat  de recursos pressupostaris de molts d'estos municipis no poden ser sostingudes

El projecte s'ha dut a terme per mitjà de la firma d'un conveni entre l'Agència Valenciana del Turisme i l'Asociació per al Desenvolupament Integral dels Ports-Maestrat.

Compartir

Twitter

Hospitalitat Mediterrània
© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana