Estás en: > Inici > Home > Noticies

Colomer: ‘l’aposta per la gastronomia és una de les nostres prioritats per l’aportació que fa a l’experiència turística
15/12/2015

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat que “el turisme gastronòmic és una prioritat per al govern valencià, ja que resulta clau en la configuració de l’experiència turística”. També és partidari de posicionar-lo com a element diferenciador, “ja que dota de prestigi un sector que aposta per la investigació, el desenvolupament i la innovació constant”. 

Per a Colomer “la gastronomia s’ha convertit en un important focus d’interés cultural per al viatger”. De fet, a la Comunitat Valenciana uns 11 milions de turistes van destacar entre les seues activitats principals les gastronòmiques. 

Així, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha afirmat que hem “d’aprofitar els nostres excel·lents recursos gastronòmics per a projectar una imatge més rica i diversa potenciant la gastronomia com un element diferenciador”. 

Francesc Colomer ha fet aquestes declaracions en la clausura de l’entrega dels premis GASTROCOPE, la segona edició d’una gala que s’ha celebrat en el CdT València. 13 guardons en les diferents categories, que han reconegut persones, restaurants i entitats per haver contribuït a la qualitat de la gastronomia a la Comunitat Valenciana. 

Alguns dels premiats han sigut el xef Ricard Camarena, les ames de casa Tiryus, els cellers Vegamar i el crític gastronòmic Antonio Vergara. El secretari autonòmic ha lliurat l’últim premi de la gala, el de millor restaurant de la província de València, al restaurant Nozomi. 

Colomer ha ressaltat la importància de la gastronomia com a “motivadora del turista que ens visita, perquè constitueix un component essencial de la nostra cultura, de la nostra història, i és font permanent de riquesa i creativitat”. 

Per al màxim responsable de la política turística de la Generalitat el desenvolupament del sector de la restauració en els últims anys es deu principalment a les noves tendències de l’alimentació, lligades als nous comportaments de consum. Ha assenyalat que “el nou consumidor no busca el simple fet d’alimentar-se, sinó que també vol experimentar sensacions a través de plats diversos i enriquir així la seua cultura gastronòmica”. 

“En l’àmbit gastronòmic, uns dels avantatges que ens diferencia com a destinació davant dels competidors és que comptem amb professionals de renom que estan en possessió de mencions i premis gastronòmics de reconegut prestigi”, ha afegit. També ha dit que “tenim el potencial humà i la qualitat de la nostra gastronomia, un tàndem perfecte perquè aquest producte es consolide com a referent en el mercat”. 

Per això “per a la Comunitat Valenciana tenen un gran interés esdeveniments com el que hui ens aplega, perquè contribueixen al prestigi d’un sector i d’un producte estratègic com és el turisme gastronòmic”. 

Finalment, Colomer ha agraït a la COPE el treball del programa radiofònic “GATROCOPE” en pro de la nostra gastronomia, i ha donat l’enhorabona a tots els premiats “per la seua labor diària, una labor anònima de professionals que, amb la qualitat del seu treball, honren la nostra gastronomia i la difonen en tots els àmbits, tant local com nacional i internacional”.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana