Actualitat

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat la necessitat d’una “bona coordinació” amb el Govern central i “molta pedagogia en la lluita contra l’intrusisme en el sector turístic”.

Així ho ha manifestat Francesc Colomer després de la reunió que ha mantingut amb el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

Colomer ha valorat la trobada com “molt productiva” i ha ressaltat que ambdues administracions “percebem al sector turístic com un sector estratègic fonamental per a generar riquesa, ocupació i vertebrar en la nostra Comunitat” i ha explicat que “en aquest clima de lleialtat institucional i de bona coordinació hem tractat diferents aspectes que ens preocupen com l’intrusisme i la competència deslleial, que és un objectiu i propòsit comú”.

El responsable de l’Agència Valenciana del Turisme ha ressaltat “la bona disposició entre el Govern central i la Generalitat per a treballar de la mà i compartir informació” i ha afegit que “hem de treballar junts per a aconseguir un model on siguem capaços de combatre l’economia submergida, fonamentalment en el sector de l’allotjament, amb més eines i major coordinació”.

Francesc Colomer ha posat l’accent que “des de l’Agència Valenciana del Turisme estem duent a terme diferents iniciatives per a lluitar contra l’intrusisme professional, sempre cercant la col·laboració de totes les administracions i agents implicats”, i ha assenyalat que “en la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat també vam crear més instruments per a combatre amb més eficàcia el frau en l’allotjament turístic”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha recordat que “l’Agència Tributària participa en la taula contra l’intrusisme que hem engegat des de l’Agència Valenciana del Turisme per a combatre el que constitueix la principal amenaça per al turisme, la competència deslleial i l’intrusisme professional”.

Per a Francesc Colomer, “la lluita contra l’intrusisme passa per fer molta pedagogia social i tenir moltes aliances, per açò en la taula contra l’intrusisme que hem engegat des de l’Agència Valenciana del Turisme hi ha tot un ecosistema públic i privat que va creixent, perquè la causa és comuna i de tots” i ha afegit que “en aqueixa estratègia estem compromesos tant el govern de la Generalitat com el central”.

Per la seua banda, el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha ressaltat la col·laboració entre el Govern central i la Generalitat “per a lluitar contra el frau en el sector turístic i per a treballar contra la competència deslleial”.

Així mateix, ha anunciat que, en breu, “s’aprovarà una modificació del reglament d’aplicació dels tributs on s’establirà l’obligació formal d’identificació dels titulars d’habitatges turístics en lloguer, així com de les plataformes, entitats o societats que realitzen funcions d’intermediació entre els propietaris d’habitatges amb finalitats turístiques i les plataformes que comercialitzen aquest tipus d’habitatges” i ha assenyalat que “la informació serà molt important perquè es puga traslladar a la Generalitat en les seues funcions de supervisió i inspecció”.

02/11/2017
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat “el suport de l’Agència Valenciana del Turisme a 308 projectes turístics en els municipis de la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha manifestat Colomer durant la clausura de la jornada sobre ‘Vies de finançament de la GV per a la posada en valor turístic de recursos culturals i patrimonials municipals’, organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que s’ha celebrat al CdT de València.

El responsable de Turisme ha destacat que “aquesta jornada és un bon exemple del que significa la cooperació interadministrativa, ja que hem participat representants de la direcció general de l’administració local, de patrimoni cultural i de turisme juntament amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”.

Colomer ha reivindicat “la importància dels municipis com a primera línia de defensa de destinació turística” i ha assenyalat que “tots els camins porten a la ciutat, als municipis que és on s’inicia el turisme”, al mateix temps que ha advocat per “reinventar el model turístic a través de la gestió de la nostra gran diversitat, que no s’esgota en el sol i platja, sinó que abasta també la cultura i el patrimoni”.

Aquestes jornades “s’organitzen en el marc del conveni de col·laboració subscrit enguany entre ambdues entitats, dotat amb 40.000 euros i dirigit al desenvolupament de productes singulars com la posada en valor turístic dels recursos vinculats a la memòria històrica, al desenvolupament normatiu que afavorisca la competitivitat del turisme i la transmissió de coneixement als gestors turístics locals.

Finançament per a la posada en valor turístic de recursos municipals

Respecte als mecanismes de cofinançament per a la posada en valor turístic de recursos municipals, Francesc Colomer ha assenyalat que, des dels diferents departaments del Consell, “s’està fent un esforç pressupostari perquè cap projecte d’interès turístic municipal deixe d’executar-se per falta de cofinançament de l’administració autonòmica i açò es veu en la dotació anual de cada programa doncs no ha deixat de créixer en aquesta legislatura”.

Francesc Colomer ha explicat que, des de Turisme, “hem posat a la disposició de les entitats locals un important nombre de programes orientats a facilitar el procés de configuració d’una oferta diferenciada, singular, complementària entre territoris”.

En aquesta línia, ha explicat que “solament tenint en compte les ajudes tramitades en 2017 per l¡Agència Valenciana del Turisme s’han recolzat un total de 308 projectes, amb una inversió global superior als 3 milions d’euros”.

A més, Francesc Colomer ha anunciat que l¡Agència Valenciana del Turisme “destinarà una dotació de 5,7 milions d’euros sol en règim de concurrència competitiva, un 42% més que a l’inici de la legislatura” i ha assenyalat que “aquestes xifres posen de manifest el nostre esforç per incrementar aquesta línia de finançament”.

Al mateix temps que ha afegit que “a aquesta dotació cal sumar prop d’un 1 milió d’euros més en línies nominatives dirigides a recolzar iniciatives de caràcter singular i 1,6 milions a través de 18 plans de Governança i Dinamització Turística de caràcter supramunicipal i orientats a producte”.

Finalment, Colomer ha animat a tots els municipis “a esprémer al màxim uns instruments de cofinançament que estan dirigits a facilitar la posada en valor turístic dels recursos municipals amb l’objectiu d’articular una oferta cada vegada més singular, diferenciada i de qualitat que eleve la competitivitat d’un sector econòmic, social i de vertebració territorial bàsic per a la Comunitat Valenciana com és el turisme”.

30/10/2017
Compartir

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l’Agència Valenciana del Turisme han signat un procediment operatiu dirigit a l’activació dels Centres de Turisme (CdT) com a Centres d’Atenció a Familiars (CAF) en cas d’emergències, amb el resultat de múltiples víctimes, que tinguen lloc a la Comunitat Valenciana o fora del seu territori, si es requerira activar mecanismes per a assistir-los.

En principi, seran susceptibles d’activació els CdT d’Alacant, Benidorm, Castelló, Dénia, València i Torrevieja, ja que els edificis que alberguen aquests centres compleixen amb els requisits exigibles per a convertir-se en un CAF.

El citat procediment operatiu ha sigut subscrit per part del director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.

José María Ángel ha explicat que, amb la signatura d’aquest procediment, es posa de manifest una línia de treball encaminada “a compartir sinergies i optimitzar recursos per part de l’administració valenciana”, al mateix temps que evidencia una aposta ferma de l’Agència de Seguretat i Emergències “per a activar protocols d’atenció adequada i eficaç en situacions d’emergències amb múltiples víctimes”.

Francesc Colomer ha indicat que, amb aquest acord, “obrim els CdT a totes les possibles víctimes en cas que es produïsquen emergències en l’àmbit territorial de la Comunitat”, al mateix temps que ha posat l’accent que “des del Consell apostem per mostrar a la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària i per açò, hem d’obrir les nostres instal·lacions per a atendre a les víctimes” i ha recordat que els Centres de Turisme “són instal·lacions públiques que estan al servei del sector turístic, i ara també al servei dels ciutadans”.

El procediment operatiu estipula que l’Agència Valenciana del Turisme s’integrarà en l’estructura de resposta de l’emergència per a col·laborar en les gestions relacionades en el seu àmbit competencial com són la localització d’emplaçaments perquè puguen pernoctar les persones ateses, i el subministrament d’aliments i begudes.

Per la seua banda, el personal de la sotsdirecció general d’Emergències de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències realitzarà les tasques d’identificació de les dependències i realitzarà exercicis periòdics d’activació a fi de verificar la seua operativitat. Assumirà també les funcions d’activació dels recursos necessaris per a la gestió del citat CAF i els costos econòmics derivats de la seua gestió.

El procediment operatiu subscrit es posarà en pràctica per primera vegada el pròxim 9 de novembre amb el #GranSimulacre2017, que recrearà un accident d’aeronau comercial amb múltiples víctimes fora del recinte de l’aeroport Alacant-Elx i amb un àrea d’intervenció de 8 km al voltant de l’avió accidentat.

El simulacre s’activarà en aquesta ocasió el Cdt d’Alacant, situat en el Castell de Sant Fernando, com CAF, amb l’objectiu d’atendre a tots els familiars dels passatgers de l’avió sinistrat que es vagen personant per a rebre informació i atenció psico-social.

30/10/2017
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat la jornada sobre ‘Turisme Sostenible: nous reptes i experiències del sector’, que acull Dinapsis, el centre d’innovació de Benidorm, engegat per Hidraqua i Suez.

Colomer ha estat acompanyat per l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez i el director general d’Hidraqua, Francisco Bartual. Durant la seua intervenció, ha recordat que divendres passat el Consell va aprovar el projecte de Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana. “Una llei que posa en valor el paisatge, la vertebració del territori i la sostenibilitat”.
El secretari autonòmic ha ressaltat la importància de celebrar aquesta jornada “perquè conrea els valors de la sostenibilitat des de les tres ‘T’: la necessitat d’innovar en la tecnologia en el món de l’empresa, el talent i la recerca a través de la universitat, i la tolerància que radica en la ciutat”.

Així mateix, Colomer ha ressaltat que “el turisme és un sector d’avantguarda, transformador, lligat a la tecnologia, a la innovació i des del punt de la sostenibilitat tenim un gran paper que jugar en defensa de la identitat”.

En aquesta línia, ha destacat el compromís de l’Agència Valenciana del Turisme per la sostenibilitat, ja que “tant en nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat com en tota la mètrica quotidiana de subvencions, es tenen en compte els projectes lligats a millorar l’eficiència energètica i anar en la línia de la sostenibilitat per a la concessió d’ajudes”.

A més, Colomer ha destacat que “en l’actualitat, un total de 206 empreses de la Comunitat Valenciana han subscrit el Codi Ètic Mundial del Turisme, que arreplega compromisos de sostenibilitat i de comportament responsable”.

Finalment, Colomer ha agraït la participació en aquesta jornada sobre turisme sostenible, així com a tots els que han col·laborat en la seua organització i ha assegurat que “Turisme seguirà treballant per a propiciar l’evolució de l’activitat turística cap a un nou model de desenvolupament sostenible”.

27/10/2017
Compartir

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i la societat mercantil Aeroport de Castelló S. L. per a l’adequació i posada en funcionament de Tourist Info Aeroport de Castelló.

Mitjançant aquest conveni, l’Agència Valenciana del Turisme es compromet a prestar la seua col·laboració a Aerocas en el desenvolupament del programa de la Xarxa Tourist Info cooperant en la instal·lació de la Tourist Info Aeroport de Castelló, en el municipi de Benlloch, que quedarà integrada en la Xarxa Tourist Info de la Generalitat.

D’aquesta manera, es pretén oferir un ampli servei d’informació de l’oferta turística del conjunt de productes i destinacions de la Comunitat Valenciana a tots els viatgers que accedisquen al territori valencià per aquest punt estratègic.

L’Agència Valenciana del Turisme destinarà un màxim de fins a 3.000 euros per a aportar la imatge i decoració de l’oficina; posant a la disposició de Tourist Info les bases de dades i informació turística; possibilitant l’acció coordinada amb la resta de les oficines de la xarxa de la Generalitat; col·laborant en la determinació del perfil professional del personal que preste els seus serveis, així com en la formació i reciclatge professional.

Per la seua banda, Aerocas, en integrar-se en la Xarxa Tourist Info, es compromet a disposar d’unes instal·lacions que reunisquen les condicions necessàries per a l’adequat funcionament del servei en la terminal de passatgers, així com seguir aportant el personal necessari; mantenir la imatge de les oficines d’acord amb la Xarxa; així com tenir a la disposició dels turistes que visiten l’oficina, informació de totes les destinacions de la Comunitat.

Tourist Info Chelva

D’altra banda, el ple del Consell també ha autoritzat la subscripció del conveni entre l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Chelva per a l’adequació i posada en funcionament de Tourist Info Chelva.

Mitjançant aquest conveni, l’Agència Valenciana del Turisme col·laborarà amb fins a 8.800 euros per a la decoració íntegra de l’oficina pel que fa a imatge, mobiliari, retolació, cartelleria, suports de material informatiu, material de promoció i infraestructura informàtica.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Chelva, en integrar-se en la Xarxa Tourist Info, es compromet a disposar d’unes instal·lacions que reunisquen les condicions necessàries per a l’adequat funcionament del servei que estaran emplaçades en el Museu Forestal de la localitat.

A més, aportarà el personal informador turístic per a la prestació del servei d’informació al turista; i es compromet a participar en els objectius de qualitat de la Xarxa Tourist Info, així com en els seus sistemes de recollida i intercanvi d’informació estadística, estudis o avaluació del servei.

27/10/2017
Compartir

L’Agència Valenciana del Turisme (AVT) presenta a Birmingham el nou Mapa d’Immersions de Busseig de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una publicació, editada per l’AVT dins de la seua estratègia de #CreaTurisme, que recopila els 30 punts d’immersió més destacats de la Comunitat.

En concret, es presenta en la principal fira sobre turisme de busseig a Europa, la DIVE 2017, que acull Birmingham aquest cap de setmana i a la qual per primera vegada la Comunitat Valenciana vas agafar amb un stand propi.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “la participació en aquesta fira respon a l’objectiu de donar a conéixer entre el mercat britànic, principal emissor turístic internacional, la gran diversitat de paisatges i biodiversitat que ofereixen els fons i reserves marines de la Comunitat”.

A més, “volem promocionar i difondre l’extensa oferta d’empreses turístiques valencianes especialitzades en aquest producte i que està composta per més de 50 centres de busseig”, ha afegit el titular de Turisme.

Impuls institucional al turisme de busseig

L’Agència Valenciana del Turisme porta per primera vegada l’oferta de busseig recreatiu de la Comunitat Valenciana a la principal fira sobre turisme de busseig a Europa, la DIVE 2017 de Birmingham.

El certamen se celebra a Regne Unit aquest cap de setmana i la Comunitat compta amb un estand de 9 metres quadrats des del qual tècnics de l’Agència Valenciana del Turisme, Visit Benidorm, Ajuntament de Xàbia i l’Associació de Centres de Busseig de la Comunitat Valenciana, promocionen conjuntament el bussege recreatiu a la Comunitat Valenciana.

A més de la presència en aquesta fira i la publicació de nou material promocional, en 2017 l’Agència Valenciana del Turisme ha realitzat altres accions de promoció per a impulsar el turisme de busseig com és la participació amb estand en els certàmens de Dive Travel Xou de Madrid i Medsea, d’Alacant.

A més, s’ha realitzat una visita d’inspecció al Saló International de la Plongée i s’han organitzat viatges de premsa per a les revistes Duiken (Holanda), Diver (Regne Unit) i el mitjà online Aqua (Espanya).

El bussege a la Comunitat Valenciana

El busseig a la Comunitat resulta especialment atractiu per als turistes britànics gràcies a la temperatura de les aigües, la pràctica absència de corrents i una excel·lent connectivitat aèria amb Regne Unit.
Els recursos permeten un busseig còmode a la Comunitat durant tot l’any, apte tant per a famílies com per al bussejador més tècnic que desitge realitzar immersions en algun dels 13 vaixells enfonsats de la Comunitat.
Entre ells destaca el derelicte Bou Ferrer, embarcació romana de segle I d. de C. que va naufragar enfront de les platges de La Vila Joiosa a Alacant i que es creu que portava a Roma una càrrega d’àmfores i lingots de plom per a reconstruir la ciutat després del gran incendi del 64 DC. En aquesta localitat també descansen les restes de 6 vaixells enfonsats en la 1ª Guerra Mundial i que en enguany commemoren el centenari del seu enfonsament.

Més informació en la Guia de Busseig i Snorkel de la Comunitat Valenciana.

22/10/2017
Compartir

Twitter

Portals

Portal Turístico Telefon 112
© Generalitat Valenciana. Agència Valenciana del Turisme