Estás en: > Inici > Home > Noticies

Colomer: ‘En Fitur els nostres únics grans esdeveniments seran les nostres festes’
15/12/2015

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que en la pròxima edició de la Fira Internacional del Turisme de Madrid, Fitur 2016, “els nostres únics grans esdeveniments seran les nostres festes”. D’aquesta manera, l’objectiu de l’Agència Valenciana del Turisme serà recuperar i donar protagonisme a les festes i tradicions de les tres províncies, així com destacar la seua varietat i atractiu per als turistes i la seua capacitat de generar visites durant tot l’any. 

Per a Colomer “les festes mesclen tradició, música, gastronomia i gran part de tot allò que ens caracteritza com a valencians, són la nostra essència més mediterrània”. Es tracta de tradicions carregades d’art, de convivència, de creativitat, de música, de talent, que “han de transformar-la en la nostra oferta turística més diferenciada, més genuïna i mes honesta”, ha afegit. 
En aquesta línia, Colomer ha explicat que “dins de la nova concepció de Fitur i de la imatge de la Comunitat Valenciana, apostarem per les festes i tradicions com a grans esdeveniments”. En aquest sentit, ha avançat que les festes tindran presència i visibilitat gràfica en l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2016, amb especial incidència en la seua vinculació amb la gastronomia. 
Molts són els subsectors que es veuen directament beneficiats de les celebracions i les festes, però especialment un, la gastronomia. “No existeix en la Comunitat cap festa que no estiga vinculada a una recepta, un plat o una tradició gastronòmica”, ha afirmat Francesc Colomer. 
En aquest sentit, el Secretari Autonòmic ha informat que en l’estand d’aquesta edició hi haurà un apartat especial dedicat a la gastronomia vinculada a la Festa, en el qual s’oferirà una exposició de productes i degustacions a disposició del visitant, que oferirà la Xarxa de CdT de la Comunitat. 

A més, segons ha assenyalat Colomer s’està estudiant la idea de crear productes entorn de les festes, és a dir, paquetitzar ofertes que les incloguen com a reclam, una idea que es portarà a la zona de treball de Fitur. 

Així mateix, l’Agència Valenciana del Turisme farà especial insistència en aquest Fitur per traslladar la riquesa de les festes i tradicions valencianes a través de la seda dels vestits de falleres, bellees i magdaleneres. D’aquesta manera, hi haurà presentacions davant dels mitjans de les Fogueres de Sant Joan i altres festes d’interés turístic, així com de les reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per UNESCO, celebrades en la Comunitat. 

Els grans esdeveniments van arruïnar la reputació de la Comunitat 

D’altra banda, Colomer ha assenyalat que “durant anys s’han invertit massa recursos econòmics buscant i potenciant els grans esdeveniments arribats de fora que ens situaren en el centre d’un model turístic que no ens correspon”, quan la Comunitat Valenciana compta amb una infinitat de festes singulars, pròpies i característiques que defineixen a la perfecció “la nostra essència més mediterrània”. 

Per al responsable de la política turística de la Generalitat “en un passat ens extraviem buscant determinades operacions que van acabar arruïnant la imatge i reputació del nostre territori”. Francesc Colomer ha insistit en el fet que “hem de reinventar, rebuscar i retrobar l’essència pròpia del que som, la verdadera essència del Mediterrani”.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana