Estás en: > Inici > Home > Noticies

La Comunitat Valencia assisteix en la Comunitat Valencia assisteix en Regne Unit a la British Birdwatching Fair, la principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic
19/08/2017

La Comunitat Valenciana assisteix a la principal fira internacional dedicada al turisme ornitològic: la British Birdwatching Fair, al Regne Unit. Aquesta fira se celebrarà durant aquesta setmana, del 19 al 20 d’agost en la Reserva Natural de Rutland, a Egleton, al centre d’Anglaterra. 

Entre les fires de turisme ornitològic, la British Birdwatching Fair (BBF), coneguda també com Birdfair Rutland, suposa l’esdeveniment mundial de referència en aquesta activitat, en la qual es donen cita més de 200 expositors i 20.000 visitants. Aquesta fira suposa un immillorable escenari per a qualsevol iniciativa de turisme ornitològic que pretenga donar-se a conéixer a un públic internacional que demana aquest tipus d’ofertes. 

L’Agència Valenciana de Turisme mostrarà l’oferta de turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana en Rutland dins de l’estand que Turespaña ha instal·lat a la fira. L’espai expositiu dedicat a la Comunitat Valenciana comptarà amb la presència de representants de l’Associació de guies birding de la Comunitat Valenciana, que s’encarregaran de mostrar i promocional les nostres millors destinacions per al birdwatching. 

Cal destacar que la British Birdwatching Fair es caracteritza per ser una fira ornitològica destinada al públic final, als milers d’aficionats a l’ornitologia que hi ha al Regne Unit i que aprofiten els dies de la fira per a programar, planificar i comprar les seues pròximes vacances de turisme ornitològic. 

La Generalitat participa en aquesta fira amb l’objectiu de donar a conéixer l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en turisme ornitològic a més d’establir contactes amb el touroperadors especialitzats en aquesta tipologia turística per a poder comercialitzar aquest producte. Es tracta d’un producte especialitat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística. 

Per això, l’assistència a la British Birdwatching Fair (BBF) està incorporada al calendari d’assistència a fires turístiques de la Comunitat Valenciana i és una de les accions que proposa el pla d’impuls al turisme ornitològic de la Comunitat Valenciana. A través d’aquest pla, s’està treballant en clau de creació d’un club de producte on l’oferta d’aquest micro producte puga mostrar-se de manera global al mercat. 

En aquest sentit, i com una de les primeres accions realitzades de manera conjunta, s’ha elaborat un catàleg d’experiències de turisme ornitològic a la Comunitat Valenciana oferides per les empreses especialitzades en aquesta tipologia turística, oferint tant rutes guiades com la possibilitat d’accedir a “hides” fotogràfics on poder fotografiar i veure de prop les diferents espècies d’aus, o inclús s’inclou l’oferta d’algun allotjament que ofereix les possibilitats de rutes birding en la seua oferta. 

Birdwatching a la Comunitat Valenciana

Birdwatching és un producte molt especialitzat practicat per un públic molt exigent amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seu experiència turística, i també amb la qualitat de conservació d’aquest patrimoni natural. 

En el moment actual, en què es constata una tendència en alça del turisme en els espais naturals, el turisme ornitològic és una oportunitat per a la desestacionalització de les destinacions de costa properes als espais naturals del litoral, i de la mateixa manera en les zones rurals d’interior on la biodiversitat també és molt variada. 

La Comunitat Valenciana alberga una bona representació d’ecosistemes com la muntanya mediterrània, pinars, alzinars, rouredes, boscos de ribera, aiguamolls costaners, sistemes dunars, així com penya-segats costaners, que fa que es puguen observar una àmplia diversitat d’aus, algunes de les quals són d’alt interés per a qualsevol afeccionat britànic o europeu, ja que estan absents o pràcticament absents de la seua avifauna (àguila-azor perdiuera, xarxet marbrenc, ànec capblanc, martinet ros comú, collalba negra, abellerol, calàndria, escribano montesino, verderón serrano i altres i altres). 

A més, la declaració de 40 zones d’especial protecció d’aus és una bona mostra de la importància ornitològica de la geografia de la Comunitat Valenciana, cada vegada més apreciada pels visitants. 

El turisme ornitològic, amb un gran potencial de desenvolupament a la Comunitat Valenciana, es caracteritza per ser un producte dinamitzador en espais naturals, tant del litoral com de l’interior, per no tindre estacionalitat i per atraure a un segment de demanda de despesa mitjà/alt, el que fa recomanable la seua promoció. 

Per això, l’Agència Valenciana del Turisme ve desenvolupant diferents accions per al seu desenvolupament i promoció, en què destaca l’assistència a fires especialitzades com la del passat mes de febrer, quan la Comunitat Valenciana va assistir a la FIO (Fira Internacional de Turisme Ornitològic) a Extremadura, el principal certamen que se celebra en España en torn d’aquest producte turístic; també va estar present en la MadBird, celebrada en juny a Madrid i ho estarà per primera vegada en Delta Birding Festival, que se celebra en el Delta de l’Ebre, a Tarragona.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana