Estás en: > Inici > Home > Noticies

L’ocupació turística augmenta un 5,6% a la Comunitat Valenciana durant els primers vuit mesos de l’any
14/09/2017

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha avançat que l’ocupació en les activitats turístiques ha experimentat un creixement del 5,6% a la Comunitat Valenciana durant els primers vuit mesos de l’any, segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social sobre el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i turisme.

Per províncies, València creix de gener a agost un 5,9% interanual, Alacant un 5,5% i Castelló un 5,1%. Per sectors, l’ocupació en l’allotjament de la Comunitat Valenciana puja un 5,1%, mentre que els afiliats a serveis de restauració augmenten un 5,5% i l’ocupació relacionada amb les agències de viatges s’incrementa en un 15,3%.

El responsable de Turisme també ha valorat les dades d’afiliació a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i turisme a la Comunitat Valenciana i ha remarcat que “mostren que l’increment es manté al llarg de tot 2017 i no respon únicament als mesos estivals”. De fet, cal destacar que la dada de gener ja va ser molt positiva, aconseguint el 5,1%, una tendència que s’ha mantingut fins al passat mes d’agost.

Francesc Colomer ha ressaltat que la prioritat de la Generalitat “és dotar de major qualitat i estabilitat l’ocupació en aquest sector, a més d’incrementar-ho”. Així, ha assenyalat que “no solament és important créixer en nombre de contractes, sinó que resulta essencial que aquests siguen de qualitat i que romanguen estables en el temps”, ha afegit, al mateix temps que també ha recordat l’aposta per la millora en la formació que es duu a terme des dels diferents CDT.

Colomer ha fet referència també al fet que l’Agència Valenciana del Turisme, juntament amb la Direcció general de Treball, ha engegat una taula de coordinació amb sindicats i associacions turístiques per a millorar la situació de l’ocupació en el sector. En aquesta línia, Colomer ha explicat que l’objectiu d’aquesta taula és examinar el que ha de millorar-se perquè la riquesa que es genera entorn del sector turístic siga repartida a la Comunitat Valenciana”.

Resultats mes d’agost

Respecte als resultats del mes d’agost, cal destacar l’augment en un 5% en el nombre d’afiliats en les branques d’hostaleria i turisme a la Comunitat Valenciana.

La província que major pujada ha registrat durant el mes d’agost ha sigut Castelló, amb un augment interanual del 5,5%. En la província de València, el nombre d’afiliats ha augmentat un 4,7% i a Alacant un 5%, respecte al mateix mes de l’any anterior.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana