Estás en: > Inici > Home > Noticies

Colomer destaca l’aposta de la Generalitat pel patrimoni cultural dels municipis valencians “com a focus d’atracció turística”
14/09/2017

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb el director general d’Administració Local, Antoni Such, per a ultimar els detalls del decret que la Generalitat té previst aprovar en els pròxims dies i que servirà per a donar cobertura econòmica a projectes locals cofinançats pel fons Feder.

En concret, es tracta d’un decret que, a més de fomentar projectes vinculats a la mobilitat urbana sostenible, també arreplega tots aquells l’objectiu dels quals siga la promoció, desenvolupament o protecció del patrimoni cultural i dels actius de turisme públic. De fet, per a aquests últims està previst que es destine una inversió de 20 milions d’euros.

Colomer ha mostrat la seua satisfacció davant aquesta nova mesura de la Generalitat i ha remarcat que “suposarà una injecció econòmica important per a tots aquells municipis de la Comunitat que vulguen posar en marxa projectes vinculats a la millora o protecció del seu patrimoni cultural, la qual cosa sens dubte reforçarà la seua capacitat de presentar una oferta atractiva a nivell turístic”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “és imprescindible apostar per noves vies de desenvolupament turístic en el territori per a ampliar el nostre catàleg de productes i diversificar l’oferta”. Així, ha recordat que, des de l’Agència Valenciana del Turisme, “ja hem posat en marxa la nostra estratègia de CreaTurismo per a donar forma i impulsar nous productes vinculats al territori que ens ajuden a desestacionalizar, incrementar la despesa i atraure nous mercats” i ha apuntat que “aquest decret reforça aquest objectiu”.

El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha remarcat la necessitat de “dinamitzar als municipis i oferir-los eines amb les quals puguen dur a terme projectes que posen en valor els seus recursos”. Per açò, els municipis que vulguen optar a aquestes ajudes hauran de justificar, entre altres coses, que les actuacions proposades no posen en perill la conservació dels elements culturals o mediambientals, al mateix temps que es valorarà que comporten la creació o l’augment de l’activitat turística sostenible.

Compartir

Twitter

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana