Estás en: > Inici > Home > Noticies

Marco: ‘La singularitat de la gastronomia alacantina enriquix l’oferta turística de la Comunitat Valenciana’
15/12/2014

El secretari autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, ha destacat hui la “singularitat” de la cuina de la província d’Alacant i ha assegurat que esta qualitat “enriquix culturalment i turísticament la Comunitat Valenciana”. 

“Per això”, ha explicat, “des de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació continuarem protegint totes aquelles actuacions que, com GastroAlicante, potencien el desenrotllament turístic de les nostres destinacions”. 

Marco ha fet estes declaracions durant l’acte de presentació de GastroAlicante 2015 en el CdT d’Alacant. L’acte ha comptat amb la presència del director d’IFA, Antonio Galvañ; el director de patronat Costa Blanca, José Mancebo; la coordinadora d’activitats de Gastronostrum, Mar Milá, i l’ambaixadora de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, Susi Díaz. 

El secretari autonòmic ha destacat que Alacant “és una terra vinculada a grans mestres de la cuina, com Susi Díaz, la nostra ambaixadora de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, convertida en un autèntic vehicle de promoció del nostre turisme gastronòmic”. 

En esta línia, ha insistit en el fet que “Alacant és la província que compta amb més estreles Michelin de tota la Comunitat Valenciana, amb un total de 9 estreles repartides en 7 restaurants, a la qual cosa hem d’unir els 22 sols de la guia Campsa que posseïxen 15 restaurants de la província, tot un reconeixement a l’excel·lència i qualitat de la seua cuina”. 

En la seua intervenció, el secretari autonòmic ha incidit especialment en “la influència que la gastronomia exercix en el turisme, un sector econòmic en què l’alacantina és una província líder”. 

Per a Marco, “la gastronomia és una via de projecció de les nostres destinacions i d’impuls a la marca Comunitat Valenciana. Per això, des de la Generalitat continuarem treballant en 2015 en diferents actuacions de promoció per a donar a conéixer la nostra gastronomia en diferents mercats i fomentar l’associació del nostre territori a valors gastronòmics”. 

“Som conscients que este segment turístic té un gran potencial de creixement i un gran poder de desestacionalització. Per això, des de la Conselleria continuarem protegint actuacions que potencien el desenrotllament turístic de les nostres destinacions”, ha conclòs el secretari autonòmic. 

GastroAlicante 2015 

GatroAlicante 2015 se celebrarà els pròxims dies 21, 22 i 23 de febrer de 2015 en el recinte firal IFA, on es promocionarà la cuina popular alacantina amb exposicions, concursos i degustacions. Un certamen que durant tres dies permetrà que Alacant i tota la província, consolide la seua gastronomia com un actiu rellevant en el sector del turisme, per la seua varietat, qualitat i prestigi. 

El mes de febrer passat va tindre lloc la primera edició del certamen on van participar una desena d’estreles Michelin de la província, com Quique Dacosta i Susi Díaz. 

Per a la pròxima edició el certamen comptarà amb ponències, tallers, tasts, campionats i concursos, així com altres activitats paral·leles al desenrotllament de la fira, com ara exhibicions de cuina protagonitzats pels més destacats representants de la restauració de la província d’Alacant.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana