Actualitat

 - Turisme Comunitat Valencina ha habilitado una plataforma online para facilitar los contactos entre los agentes turísticos y musicales que seguirá activa hasta el próximo 23 de diciembre

Especialistas del sector del turismo y la industria musical llegados de diversos puntos de Europa se han unido para analizar la sostenibilidad, territorialización, comercialización del producto musical, y las tecnologías en el impulso del marketing.

Turisme trabaja para impulsar la música como producto turístico en la Comunitat Valenciana y por ello, ha colaborado junto con la Asociación de Promotores Musicales de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en la organización de las jornadas TIIM (Turismo & Industria Musical), que reunieron la pasada semana a más de 200 profesionales acreditados.

Entre los asuntos tratados destacan la importancia de las Music Cities y sus potencialidades en el desarrollo del territorio valenciano. Para ello se han analizado en profundidad varios ejemplos de ciudades europeas tales como Hamburgo (Alemania), Aarhus (Dinamarca) y Zadar (Croacia), lugares en las que la actividad musical lleva años liderando una parte muy significativa de su desarrollo.

Asimismo, la programación ha incluido una mesa redonda protagonizada por compañías estatales e internacionales que destacan en la realización de eventos musicales y turísticos: Primavera Sound (Barcelona), Concept Hotel Group (Ibiza), The Garden (Croacia), y Cercle (Francia).

Las Jornadas también han servido para hablar sobre las técnicas para la comercialización del turismo cultural y han contado con talleres sobre claves estratégicas y de marketing para que un evento se convierta en un reclamo turístico, y con la presentación de las marcas Mediterranew Music y Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana.

Plataforma online para conectar agentes turísticos y musicales

Por último, como novedad de 2021, Turisme Comunitat Valencina ha habilitado una plataforma online para facilitar los contactos entre los agentes turísticos y musicales. La plataforma seguirá activa hasta el próximo 23 de diciembre. Para registrarse y consultar la plataforma, es necesario seguir el siguiente enlace: consultar aquí

Las Jornadas TIIM son una iniciativa de la Asociación de Promotores Musicales de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en colaboración con Turisme Comunitat Valenciana. Cuentan con el apoyo de Visit València, el Institut Valencià de Cultura, FOTUR, la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, la asociación de festivales Promfest y la Federación Valenciana de la Industria Musical (FEVIM).

20/12/2021
Compartir

ACORD DE LA COMISSIÓ AVALUADORA DESIGNADA PER RESOLUCIÓ DE 25 DE JUNY DE 2018, DEL PRESIDENT DE L'AGÈNCIA VALENCIANA DEL TURISME, PER LA QUAL ES CONVOQUEN BEQUES PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS EN MATÈRIA DE TURISME A DEPENDÈNCIES DE L'AGÈNCIA VALENCIANA DEL TURISME (INVAT·TUR), PER A L’EXERCICI 2018.

De conformitat amb el que estableix l’article primer de la Resolució de 25 de juny de 2018, de l’Agència Valenciana del Turisme, de beques practiques professionals en matèria de turisme en dependències de la Agència (Invat·tur) per a l’exercici 2018, la Comissió d'Avaluadora ha acordat en la seua sessió celebrada el 29 d'agost de 2018 procedir per la present a convocar als candidats i candidates que han superat la puntuació mínima acordada per a la realització d'una entrevista.

29/08/2018
Compartir

L’Agència Valenciana del Turisme (AVT) i l’aeroport de Castelló prossegueixen la labor promocional conjunta i desenvoluparan una acció a la localitat de Poznan encaminada a posicionar la destinació i a promoure l’arribada de turistes polonesos aprofitant l’actual connexió aèria.

Així, entre el 9 i l’11 de febrer, Turisme i l’aeroport estaran presents al Tour Salon de Poznan, un esdeveniment que congrega els principals agents turístics de la zona. El Patronat Provincial de Turisme de Castelló estarà integrat dins de l’estand de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha detallat que amb l’assistència a aquesta fira “pretenem donar a conéixer la diversitat de l’oferta de Castelló en un mercat emissor cada vegada més important com és el polonés”. El també president de la societat Aeroport de Castelló (Aerocas) hi ha afegit que un altre dels objectius és promoure la ruta aèria que connecta Castelló amb Poznan, que va entrar en funcionament el mes de novembre amb dues freqüències setmanals.

D’una altra banda, el secretari autonòmic ha assenyalat que l’AVT i l’aeroport de Castelló treballen amb l’Organització de Turisme i l’aeroport de Poznan per a fer accions dirigides a promocionar l’oferta dels dos territoris i fomentar, així, l’intercanvi de turistes.

Aquestes actuacions formen part del Pla d’acció que desenvolupen de forma conjunta l’AVT, l’aeroport i el sector empresarial amb els objectius de fomentar la desestacionalització del sector turístic, avançar en el posicionament internacional de la destinació i la vertebració de l’oferta, així com en la consolidació de l’aeroport de Castelló.

09/02/2018
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha informat que “durant 2017 prop de 18.000 alumnes han participat en les més de 1.000 actuacions formatives que han impartit professionals de prestigi nacional i internacional als diferents centres de turisme, CdT, de la Comunitat Valenciana”.

En concret, la Xarxa ha registrat 17.990 participants. D’aquests, el 28 % són majors de 45 anys i més del 44 % tenen edats compreses entre 29 i 45 anys, la qual cosa evidencia el canvi de perfil de l’alumnat d’aquesta xarxa de formació. El nombre de cursos ascendeix a 1.028, amb un total de 43.189 hores lectives.

Segons ha declarat Francesc Colomer, del total de cursos que s’han impartit en els set CdT de la Comunitat, més el CdT e-formació que ofereix formació a distància, 511 s’han impartit als centres de la província d’Alacant, 355 a la província de València i 162 al CdT de Castelló.

Amb aquests resultats, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha recalcat que “la Xarxa CdT es converteix un any més en un referent a escala formativa amb alts índexs de demanda i d’alumnat, així com d’ocupabilitat”.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que “la Xarxa de CdT impulsada per la Generalitat Valenciana s’ha consolidat un any més com a principal centre de formació per a l’ocupació, amb uns altíssims percentatges d’inserció, superiors al 80 %”. De fet, un total de 477 cursos han estat dirigits a desempleats.

Cal destacar que des de la Xarxa de CdT s’ofereix una àmplia varietat formativa, amb cursos que van des de la cuina i pastisseria, a la gestió de l’allotjament, la qualificació en el servei i la sala o la formació complementària.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha assenyalat que “la Generalitat ha dut a terme un notable esforç durant el 2017 en formació en el sector de la societat de la informació i del medi ambient, amb un elevat nombre de participants”. Així mateix, ha afirmat que la Xarxa continua apostant pel reciclatge i l’actualització de professionals en actiu amb cursos de matèries específiques per a incrementar la qualificació dels treballadors del sector.

D’aquesta manera, i segons Colomer, “la Xarxa de CdT està portant actuacions cada vegada més singulars, especialitzades i adaptades a les demandes formatives, amb continguts més sectorials i adaptats als perfils i llocs de treball”. En aquest sentit, ha avançat que “estem treballant per a oferir una oferta encara més àmplia, amb professionals reconeguts que vindran a impartir classes d’alt nivell”.

Finalment, el secretari autonòmic ha destacat “l’èxit de la formació tant contínua com ocupacional dels professionals als centres CdT de la Comunitat Valenciana” i ha instat a “continuar en aquesta línia d’ensenyament i aprenentatge per part de tots per a aconseguir una Comunitat d’avantguarda que dispose dels millors professionals al capdavant del sector”, alhora que ha remarcat que “incrementar la qualitat del servei i contribuir a millorar les condicions laborals són dos dels nostres objectius, que busquem aconseguir amb una millor formació”.

01/01/2018
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit el conveni de col·laboració entre el seu departament i la Fundació Turisme València de la Comunitat Valenciana per al foment de la imatge de la ciutat de València com referent dels diferents productes com el cultural, l’urbà, el gastronòmic, l’esportiu i el familiar.

La signatura de l’acord entre el president de l’AVT, Francesc Colomer, i la presidenta de la fundació esmentada, Sandra Gómez, ha tingut lloc al CdT de València. Mitjançant aquest conveni, Turisme contribueix econòmicament amb 140.000 euros amb la Fundació Turisme València Convention Bureau en les accions de màrqueting dirigides a enfortir el posicionament del municipi durant 2017.

Així, mitjançant aquesta col·laboració, la Fundació Turisme València durà a terme diferents accions com viatges de familiarització a turoperadors i mitjans de comunicació, promoció gastronòmica i restauració de la ciutat de València, plans d’acció de màrqueting en línia a Europa de l’Est (incloent-hi Rússia i la Xina), accions de comàrqueting i publicitat en mercats internacionals, a més de la participació en fires internacionals i presentacions de destinació.

Aquest conveni respon al compromís de la Generalitat de fomentar la promoció de l’oferta turística de la Comunitat i millorar el desenvolupament del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

29/12/2017
Compartir

L’estudi “Activitat turística i canvi climàtic a la Comunitat Valenciana” és fruit del conveni de col·laboració signat per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat d’Alacant, i ha sigut elaborat pels professors geògrafs Jorge Olcina i Javier Miró.

L’objectiu de l’estudi ha sigut realitzar un diagnòstic sobre la situació existent, així com oferir propostes d’actuació per a la posada en marxa per part dels agents implicats: administracions, empreses i agents socials.

Entre les conclusions principals d’aquesta avaluació, els autors constaten que l’escalfament tèrmic a la Comunitat Valenciana és incontestable. Les temperatures han pujat 0,7 ºC de mitjana des de 1950, sobretot a les nits. Asseguren que les nits tropicals s’han triplicat des de 1980 i que el Mediterrani arriba a convertir-se en un mar quasi tropical en els dies més calorosos de l’estiu.

Quant a les precipitacions, l’estudi confirma un lleuger descens en les pluges encara que subratlla que les comarques de la Safor i la Marina mantenen el seu nivell de precipitació històric. Igualment, han comprovat un canvi en l’estacionalitat de les pluges: ara plou més a la tardor i menys a la primavera.

La temporada alta turística s’allarga

Davant d’aquest diagnòstic, l’estudi proposa diverses accions per a contrarestar la pèrdua del confort climàtic a la franja litoral, que estimen que augmentarà especialment a partir de la meitat del segle actual.

Els autors consideren la primavera i també el mes d’octubre èpoques molt aptes per a les estades turístiques a la Comunitat Valenciana. En conseqüència, suggereixen modificar el calendari de “temporada alta”.

Igualment, suggereixen la necessitat de condicionar els establiments turístics i els habitatges a una situació més habitual de temperatures altes i humitat elevada, diürna i nocturna.

L’estudi també manifesta l’obligació de tindre ben dissenyats els sistemes de proveïment d’aigua i la necessitat de modificar, en l’escala local, els protocols de protecció civil i sanitat pública, ja que s’alteraran els calendaris de risc davant de determinats perills de causa climàtica (tempestes i pluges intenses per la presència d’aigües de qualitat en el Mediterrani occidental durant un període de l’any més extens), així com la freqüència i intensitat d’aparició d’extrems atmosfèrics (ones de calor i els seus efectes en grups de risc).

Estratègia Valenciana davant del canvi climàtic 2013-2020

La directora general de Turisme, Raquel Huete, assegura que el coneixement aportat pels investigadors de la Universitat d’Alacant és una eina fonamental per a continuar treballant en el compromís de la Generalitat per un desenvolupament turístic sostenible, responsable i equilibrat.

En aquest sentit, Huete ha ressaltat que aquestes recomanacions es traslladaran a la Comissió Interdepartamental de Prevenció davant del Canvi Climàtic de la Generalitat per a l’elaboració de l’Estratègia valenciana davant del canvi climàtic 2013-2020.

10/12/2017
Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana