Actualitat

  • La Generalitat participa en la 15ª edición de ‘Valencia Boat Show’ que acoge la Marina de València del 23 al 27 de octubre
  • El secretario autonómico de Turismo, que ha participado en la inauguración del certamen, defiende que “la náutica se puede disfrutar en la Comunitat Valenciana durante todo el año”

Turisme Comunitat Valenciana refuerza la promoción del turismo náutico con su participación en la 15ª edición del salón ‘Valencia Boat Show’, que se celebra del 23 al 27 de octubre en La Marina de València, y que ha celebrado su inauguración con la presencia del secretario autonómico de Turismo, José Manuel Camarero y el secretario autonómico de Industria, Comercio y Consumo, Felipe Carrasco.

Se espera que este 2024 visiten el certamen 23.100 personas. Es un evento nacional e internacional convertido en la única gran cita de venta de barcos nuevos del calendario estatal de otoño, y que presenta una nueva edición más grande, más especializada y más internacional que nunca.

Dada su relevancia, la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, ha instalado un estand propio de 18 metros cuadrados, con la participación de la agrupación de puertos deportivos y turísticos de la Comunitat Valenciana, la asociación de clubs náuticos CV, así como con empresas adheridas al programa CreaTurisme para mostrar sus experiencias turísticas. Un espacio donde también se informa sobre la oferta de turismo activo en la Comunitat a través de CV Activa.

En este contexto, el secretario autonómico de Turismo, José Manuel Camarero, ha destacado que “el sector náutico ayuda perfectamente a la diversificación de producto y desestacionalización”, porque según ha reiterado “la náutica se puede disfrutar en la Comunitat Valenciana durante todo el año”.

Además, ha subrayado “su amplia transversalidad” puesto que es un segmento que está vinculado con otros sectores, como la gastronomía, el deporte y la industria, entre otros. Por ello, Camarero ha afirmado que “desde el Consell consideramos que se trata de un producto a potenciar, tanto por la parte turística como industrial”.

Sobre la 15ª edición del certamen

La 15ª edición del salón náutico ‘Valencia Boat Show 2024′, que este miércoles ha abierto sus puertas, cuenta con tres zonas diferenciadas. La zona ‘Dársena’ que es de acceso gratuito y reúne a expositores de escuelas, clubes, federaciones, ropa, complementos, además de actividades para todos los públicos como alquiler de barcos, restauración y un área especial dedicada al turismo náutico.

La zona ‘Bocana’, un área dedicada a la industria náutica y los servicios profesionales del sector, incluyendo puertos y marinas, motores, refit & repair y mantenimiento de embarcaciones; y la zona ‘Mar Abierto’, de exposición y venta de embarcaciones de las principales marcas y astilleros del sector, cuyo acceso es de pago o mediante invitación.

23/10/2024
Compartir

 - Turisme Comunitat Valencina ha habilitado una plataforma online para facilitar los contactos entre los agentes turísticos y musicales que seguirá activa hasta el próximo 23 de diciembre

Especialistas del sector del turismo y la industria musical llegados de diversos puntos de Europa se han unido para analizar la sostenibilidad, territorialización, comercialización del producto musical, y las tecnologías en el impulso del marketing.

Turisme trabaja para impulsar la música como producto turístico en la Comunitat Valenciana y por ello, ha colaborado junto con la Asociación de Promotores Musicales de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en la organización de las jornadas TIIM (Turismo & Industria Musical), que reunieron la pasada semana a más de 200 profesionales acreditados.

Entre los asuntos tratados destacan la importancia de las Music Cities y sus potencialidades en el desarrollo del territorio valenciano. Para ello se han analizado en profundidad varios ejemplos de ciudades europeas tales como Hamburgo (Alemania), Aarhus (Dinamarca) y Zadar (Croacia), lugares en las que la actividad musical lleva años liderando una parte muy significativa de su desarrollo.

Asimismo, la programación ha incluido una mesa redonda protagonizada por compañías estatales e internacionales que destacan en la realización de eventos musicales y turísticos: Primavera Sound (Barcelona), Concept Hotel Group (Ibiza), The Garden (Croacia), y Cercle (Francia).

Las Jornadas también han servido para hablar sobre las técnicas para la comercialización del turismo cultural y han contado con talleres sobre claves estratégicas y de marketing para que un evento se convierta en un reclamo turístico, y con la presentación de las marcas Mediterranew Music y Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana.

Plataforma online para conectar agentes turísticos y musicales

Por último, como novedad de 2021, Turisme Comunitat Valencina ha habilitado una plataforma online para facilitar los contactos entre los agentes turísticos y musicales. La plataforma seguirá activa hasta el próximo 23 de diciembre. Para registrarse y consultar la plataforma, es necesario seguir el siguiente enlace: consultar aquí

Las Jornadas TIIM son una iniciativa de la Asociación de Promotores Musicales de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en colaboración con Turisme Comunitat Valenciana. Cuentan con el apoyo de Visit València, el Institut Valencià de Cultura, FOTUR, la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, la asociación de festivales Promfest y la Federación Valenciana de la Industria Musical (FEVIM).

20/12/2021
Compartir

ACORD DE LA COMISSIÓ AVALUADORA DESIGNADA PER RESOLUCIÓ DE 25 DE JUNY DE 2018, DEL PRESIDENT DE L'AGÈNCIA VALENCIANA DEL TURISME, PER LA QUAL ES CONVOQUEN BEQUES PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS EN MATÈRIA DE TURISME A DEPENDÈNCIES DE L'AGÈNCIA VALENCIANA DEL TURISME (INVAT·TUR), PER A L’EXERCICI 2018.

De conformitat amb el que estableix l’article primer de la Resolució de 25 de juny de 2018, de l’Agència Valenciana del Turisme, de beques practiques professionals en matèria de turisme en dependències de la Agència (Invat·tur) per a l’exercici 2018, la Comissió d'Avaluadora ha acordat en la seua sessió celebrada el 29 d'agost de 2018 procedir per la present a convocar als candidats i candidates que han superat la puntuació mínima acordada per a la realització d'una entrevista.

29/08/2018
Compartir

L’Agència Valenciana del Turisme (AVT) i l’aeroport de Castelló prossegueixen la labor promocional conjunta i desenvoluparan una acció a la localitat de Poznan encaminada a posicionar la destinació i a promoure l’arribada de turistes polonesos aprofitant l’actual connexió aèria.

Així, entre el 9 i l’11 de febrer, Turisme i l’aeroport estaran presents al Tour Salon de Poznan, un esdeveniment que congrega els principals agents turístics de la zona. El Patronat Provincial de Turisme de Castelló estarà integrat dins de l’estand de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha detallat que amb l’assistència a aquesta fira “pretenem donar a conéixer la diversitat de l’oferta de Castelló en un mercat emissor cada vegada més important com és el polonés”. El també president de la societat Aeroport de Castelló (Aerocas) hi ha afegit que un altre dels objectius és promoure la ruta aèria que connecta Castelló amb Poznan, que va entrar en funcionament el mes de novembre amb dues freqüències setmanals.

D’una altra banda, el secretari autonòmic ha assenyalat que l’AVT i l’aeroport de Castelló treballen amb l’Organització de Turisme i l’aeroport de Poznan per a fer accions dirigides a promocionar l’oferta dels dos territoris i fomentar, així, l’intercanvi de turistes.

Aquestes actuacions formen part del Pla d’acció que desenvolupen de forma conjunta l’AVT, l’aeroport i el sector empresarial amb els objectius de fomentar la desestacionalització del sector turístic, avançar en el posicionament internacional de la destinació i la vertebració de l’oferta, així com en la consolidació de l’aeroport de Castelló.

09/02/2018
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha informat que “durant 2017 prop de 18.000 alumnes han participat en les més de 1.000 actuacions formatives que han impartit professionals de prestigi nacional i internacional als diferents centres de turisme, CdT, de la Comunitat Valenciana”.

En concret, la Xarxa ha registrat 17.990 participants. D’aquests, el 28 % són majors de 45 anys i més del 44 % tenen edats compreses entre 29 i 45 anys, la qual cosa evidencia el canvi de perfil de l’alumnat d’aquesta xarxa de formació. El nombre de cursos ascendeix a 1.028, amb un total de 43.189 hores lectives.

Segons ha declarat Francesc Colomer, del total de cursos que s’han impartit en els set CdT de la Comunitat, més el CdT e-formació que ofereix formació a distància, 511 s’han impartit als centres de la província d’Alacant, 355 a la província de València i 162 al CdT de Castelló.

Amb aquests resultats, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha recalcat que “la Xarxa CdT es converteix un any més en un referent a escala formativa amb alts índexs de demanda i d’alumnat, així com d’ocupabilitat”.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que “la Xarxa de CdT impulsada per la Generalitat Valenciana s’ha consolidat un any més com a principal centre de formació per a l’ocupació, amb uns altíssims percentatges d’inserció, superiors al 80 %”. De fet, un total de 477 cursos han estat dirigits a desempleats.

Cal destacar que des de la Xarxa de CdT s’ofereix una àmplia varietat formativa, amb cursos que van des de la cuina i pastisseria, a la gestió de l’allotjament, la qualificació en el servei i la sala o la formació complementària.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha assenyalat que “la Generalitat ha dut a terme un notable esforç durant el 2017 en formació en el sector de la societat de la informació i del medi ambient, amb un elevat nombre de participants”. Així mateix, ha afirmat que la Xarxa continua apostant pel reciclatge i l’actualització de professionals en actiu amb cursos de matèries específiques per a incrementar la qualificació dels treballadors del sector.

D’aquesta manera, i segons Colomer, “la Xarxa de CdT està portant actuacions cada vegada més singulars, especialitzades i adaptades a les demandes formatives, amb continguts més sectorials i adaptats als perfils i llocs de treball”. En aquest sentit, ha avançat que “estem treballant per a oferir una oferta encara més àmplia, amb professionals reconeguts que vindran a impartir classes d’alt nivell”.

Finalment, el secretari autonòmic ha destacat “l’èxit de la formació tant contínua com ocupacional dels professionals als centres CdT de la Comunitat Valenciana” i ha instat a “continuar en aquesta línia d’ensenyament i aprenentatge per part de tots per a aconseguir una Comunitat d’avantguarda que dispose dels millors professionals al capdavant del sector”, alhora que ha remarcat que “incrementar la qualitat del servei i contribuir a millorar les condicions laborals són dos dels nostres objectius, que busquem aconseguir amb una millor formació”.

01/01/2018
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit el conveni de col·laboració entre el seu departament i la Fundació Turisme València de la Comunitat Valenciana per al foment de la imatge de la ciutat de València com referent dels diferents productes com el cultural, l’urbà, el gastronòmic, l’esportiu i el familiar.

La signatura de l’acord entre el president de l’AVT, Francesc Colomer, i la presidenta de la fundació esmentada, Sandra Gómez, ha tingut lloc al CdT de València. Mitjançant aquest conveni, Turisme contribueix econòmicament amb 140.000 euros amb la Fundació Turisme València Convention Bureau en les accions de màrqueting dirigides a enfortir el posicionament del municipi durant 2017.

Així, mitjançant aquesta col·laboració, la Fundació Turisme València durà a terme diferents accions com viatges de familiarització a turoperadors i mitjans de comunicació, promoció gastronòmica i restauració de la ciutat de València, plans d’acció de màrqueting en línia a Europa de l’Est (incloent-hi Rússia i la Xina), accions de comàrqueting i publicitat en mercats internacionals, a més de la participació en fires internacionals i presentacions de destinació.

Aquest conveni respon al compromís de la Generalitat de fomentar la promoció de l’oferta turística de la Comunitat i millorar el desenvolupament del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

29/12/2017
Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana