Estás en: > Inici > Home > Noticies

La Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana forma prop de 18.000 alumnes en 2017
01/01/2018

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha informat que “durant 2017 prop de 18.000 alumnes han participat en les més de 1.000 actuacions formatives que han impartit professionals de prestigi nacional i internacional als diferents centres de turisme, CdT, de la Comunitat Valenciana”.

En concret, la Xarxa ha registrat 17.990 participants. D’aquests, el 28 % són majors de 45 anys i més del 44 % tenen edats compreses entre 29 i 45 anys, la qual cosa evidencia el canvi de perfil de l’alumnat d’aquesta xarxa de formació. El nombre de cursos ascendeix a 1.028, amb un total de 43.189 hores lectives.

Segons ha declarat Francesc Colomer, del total de cursos que s’han impartit en els set CdT de la Comunitat, més el CdT e-formació que ofereix formació a distància, 511 s’han impartit als centres de la província d’Alacant, 355 a la província de València i 162 al CdT de Castelló.

Amb aquests resultats, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha recalcat que “la Xarxa CdT es converteix un any més en un referent a escala formativa amb alts índexs de demanda i d’alumnat, així com d’ocupabilitat”.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que “la Xarxa de CdT impulsada per la Generalitat Valenciana s’ha consolidat un any més com a principal centre de formació per a l’ocupació, amb uns altíssims percentatges d’inserció, superiors al 80 %”. De fet, un total de 477 cursos han estat dirigits a desempleats.

Cal destacar que des de la Xarxa de CdT s’ofereix una àmplia varietat formativa, amb cursos que van des de la cuina i pastisseria, a la gestió de l’allotjament, la qualificació en el servei i la sala o la formació complementària.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha assenyalat que “la Generalitat ha dut a terme un notable esforç durant el 2017 en formació en el sector de la societat de la informació i del medi ambient, amb un elevat nombre de participants”. Així mateix, ha afirmat que la Xarxa continua apostant pel reciclatge i l’actualització de professionals en actiu amb cursos de matèries específiques per a incrementar la qualificació dels treballadors del sector.

D’aquesta manera, i segons Colomer, “la Xarxa de CdT està portant actuacions cada vegada més singulars, especialitzades i adaptades a les demandes formatives, amb continguts més sectorials i adaptats als perfils i llocs de treball”. En aquest sentit, ha avançat que “estem treballant per a oferir una oferta encara més àmplia, amb professionals reconeguts que vindran a impartir classes d’alt nivell”.

Finalment, el secretari autonòmic ha destacat “l’èxit de la formació tant contínua com ocupacional dels professionals als centres CdT de la Comunitat Valenciana” i ha instat a “continuar en aquesta línia d’ensenyament i aprenentatge per part de tots per a aconseguir una Comunitat d’avantguarda que dispose dels millors professionals al capdavant del sector”, alhora que ha remarcat que “incrementar la qualitat del servei i contribuir a millorar les condicions laborals són dos dels nostres objectius, que busquem aconseguir amb una millor formació”.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana