Estás en: > Inici > Touristinfo

Enquesta Tourist Info

El turisme es constitueix en un dels sectors econòmics estratègics de la Comunitat Valenciana, representant un significatiu percentatge del Producte Interior Brut i de l'ús de la Comunitat Valenciana -14,6% i 15,1%, respectivament, segons IMPACTUR COMUNITAT VALENCIANA 2017, Estudi de l'impacte econòmic sobre l'economia i l'ocupació.

Així doncs, en el context econòmic actual, el turisme continua mostrant-se com un sector dinàmic i solvent, la qual cosa fa necessari un coneixement profund de l'activitat que permeta una constant adequació a les exigències de la demanda i a les tendències en permanent evolució del mercat. Per a això, s'ha de buscar i mantindre fórmules i eines capaces d'impulsar una oferta cada vegada més diversa, més diferenciada i de major qualitat.

Una d'aquestes eines d'anàlisis és l'Enquesta Tourist Info que, des de Turisme Comunitat Valenciana i en estreta col·laboració amb els municipis, contribueix a l'aposta que mantenim per la millora en la qualitat de productes i serveis turístics i la cerca de la plena satisfacció del turista que visita la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, l'Enquesta Tourist Info aporta dades sobre l'opinió del turista usuari dels serveis d'informació turística oferits pel conjunt d'oficines de la Xarxa Tourist Info, indicant dades no sols de la demanda i de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana, sinó també de les pròpies oficines.

La Xarxa Tourist Info, pel seu nivell de servei i cobertura al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, constitueix un element pròxim on conflueixen la informació sobre l'oferta i el client turístic, amb gran potencial com a sistema d'informació sobre els canvis en els hàbits i necessitats de la demanda.

La Xarxa Tourist Info articula dos tipus d'enquesta:

  • De seguiment per a les Oficines Tourist Info certificades i/o distingides en qualitat, on es pregunta pel perfil sociodemogràfic de l'enquestat i el seu grau de satisfacció per l'atenció rebuda.  
  • Enquesta d'estiu, on a més s'interroga per motivacions i preferències dels turistes.

En tots dos casos, les enquestes es realitzen en valencià, castellà, anglés, francés, alemany, italià, neerlandés, rus, i xinés.

Dins del procés emprés per Turisme Comunitat Valenciana en 2007 per a la progressiva implantació i certificació de Sistemes de Qualitat en les oficines de la Xarxa, aquestes Enquestes s'han consolidat dins del Manual de Qualitat de la Xarxa Tourist Info com una de les principals eines corporatives de gestió de l'excel·lència turística en les oficines, i com un mitjà per a optimitzar la informació i el coneixement derivat de la labor diària de la Xarxa.

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana