Estás en: > Inici > Turisme Accesible

Turisme Accessible

La inclusió dels criteris d'accessibilitat universal i disseny per a tots en l'oferta d'un destí turístic, a més de constituir un dret fonamental de totes les persones i de ser una obligació normativa, aporta uns beneficis significatius per al destí: permet l'ampliació de la base de clients i potencials turistes a totes les persones, incrementant a més la seua proporció si es considera que moltes persones amb discapacitat solen viatjar acompanyades, reduïx l'estacionalització, reforça la imatge i la reputació del destí al posicionar-se com a responsable socialment, millora la seua qualitat i per tant representa un avantatge competitiu significatiu.

La Generalitat Valenciana, com a ens gestor del destí i coneixedor d'esta realitat, és conscient que apostar pel turisme accessible representa una oportunitat fonamental per a consolidar-se com a destí de qualitat. Açò ha portat a Turisme Comunitat Valenciana a desenvolupar diferents actuacions en pro d'una millora i una evolució de l'accessibilitat en el destí.

El Programa de Turisme Accessible de la Comunitat Valenciana, que dona continuïtat a l'elaborat per al 2017-2020, té com a objecte impulsar un conjunt d'iniciatives per a la millora de l'accessibilitat de l'oferta turística a la Comunitat Valenciana amb l'horitzó temporal 2025. Aquest Programa, part d'un treball obert i participatiu en el qual s'ha analitzat la situació actual. Aquesta anàlisi ha proporcionat una sèrie d'instruments a través dels quals Turisme Comunitat Valenciana podrà anar enfortint les mesures implementades en els últims anys i estructurant, en un pla d'acció, la seqüència de passos i la quantificació dels recursos necessaris per a aconseguir els objectius establits, així com establir mecanismes per a desenvolupar la inserció laboral de persones amb discapacitat dins del sector turístic.

 

 

Compartir

Twitter

Formació

© Generalitat Valenciana. Turisme Comunitat Valenciana